nl

Two Feet move your body, Four feet move you soul 

Het paard als 'Co-Coach'

Coaching met het paard als co-coach of 'paardencoaching' zoals het ook wel genoemd wordt, is een vorm van coaching waarbij het paard wordt ingezet als hulpmiddel. Ik zie jullie al denken :

Hoe kan het paard nu een hulpmiddel zijn bij het zoeken naar antwoorden op persoonlijke vraagstukken of teamvraagstukken?

Wel een kort antwoord hierop is door beroep te doen op de natuur van het paard.

Een paard is een vluchtdier dat in een kudde leeft en dat om te overleven aangewezen is op zijn gevoel, waarneming en zijn team/kuddeleden.

Het paard is een hypersensitief wezen dat rekening houdt met 'ik' - 'zij'- 'wij' en 'de wereld' om hun heen. Zij zien alles in zijn geheel, nemen de dingen waar via hun zintuigen en reageren hierop met heel hun lijf, dus non-verbaal.

Zoals paarden reageren op andere paarden, zo reageren zij ook op mensen.  Zij maken geen  onderscheid, ze vormen geen oordeel en zij veroordelen niet – zij zijn puur.

Door samen met het paard te werken in een open ruimte of op afstand, kom je meer in contact met je lichaam, gevoel , omgeving…het geheel. Het geheel dat door het paard wordt waargenomen en waarop het paard op non-verbale wijze gaat reageren – de paardentaal.

Het is net door deze paardentaal te kennen en te begrijpen dat inzichten duidelijk worden gemaakt van waar de spanningen, blokkades, gedrag, persoonlijke vraagstukken,…. komen met als vervolg dat we hiermee aan de slag kunnen.

Het is de taak van mij als coach door middel en met behulp van het paard jou als persoon hier in te helpen, te begeleiden en samen met jou en de hulp van het paard te zoeken naar de oplossing.

Bijkomend pluspunt : als het resultaat/de verandering er is, wordt dit dadelijk zichtbaar in de paardentaal.                  Dus onmiddellijke feedback.De Paarden

Het zijn de ervaren co-coach paarden van de VZW De Prioriteit die mee helpen in de zoektocht naar je doelen.

Ik stel ze al even aan je voor:
Hoe ziet een coachingstraject bij ons eruit?

  • Het aantal sessies wordt in samenspraak met jou – de coachee – en volgens jouw noden bepaald.
  • Na elke coachingsessie ontvang je een samenvatting van je sessie en de verbeteringen die werden bereikt tijdens de sessie.
  • Aan het einde van de sessie ontvang je meteen een plan voor de volgende sessie (indien nodig) en de taak die tijdens de volgende sessie zal worden uitgevoerd.
  • Een sessie duurt van +- 1u en is steeds individueel.

Een begeleide reis (stap voor stap).

  • Een 1ste ontmoeting om je doelstellingen te bepalen.
  • Een reeks individuele sessies van maximaal 1 uur, met een paar dagen tussen elke sessie en taken.
  • Een laatste sessie met een evaluatie van de behaalde doelstellingen.

Praktische afspraken 

bij het paard als co-coach

Jij voert, als persoon die gecoacht wordt (coachee) bepaalde opdrachten uit met het paard of in aanwezigheid van het paard. Er wordt dus vanaf de grond naast of in de buurt van het paard gewerkt

Er wordt dus niet op het paard gereden.

De sessies met het paard gaan door in openlucht , dus draag gepaste kleding volgens de weersomstandigheden en draag aangepaste veilige schoenen.

Prijs

1ste kennismaking + intakegesprek

1 u - persoonlijk doel wordt bepaald

€30

Individuele sessie

Max 1u

€55

Traject van 3 individuele sessies

max 1u/sessie + evaluatierapport

€150