nl

Christa

Geboren in het jaar 1966 in de Chinese astrologie het teken van het 'Paard'. Het symbool van vrijheid en mens-mens zijn.

Van in mijn kindertijd ben ik gefascineerd door de kracht, puurheid en elegantie van het paard.

Ik kende een thuis waar ik mezelf mocht zijn …heerlijk. Ik kende een onvoorwaardelijke steun in dit 'IK' zijn van mijn ouders, broers, familieleden en vrienden.

Ik leerde het vak van verpleegkundige, een passie die ik van thuis uit ook had meegekregen nl zorgen voor elkaar, er zijn voor elkaar. Na een 5 tal jaar deze passie gevolgd te hebben, besefte ik dat het tijd was om mijn droom waar te maken en ik maakte een totale carrière switch. Ik ruilde het witte uniform om voor het Konings blauwe, nam een herstart in de uitbouw van mijn loopbaan en dit nog steeds vanuit de passie om mensen te helpen. 

Momenteel vervul ik binnen deze job al meer dan 20 jaar, en met plezier, een leidinggevende functie. In heel dit verhaal was en is de rode draad dat ik trouw ben gebleven en nog steeds trouw blijf aan de persoon die ik ben, aan mijn waarden, mijn normen, mijn eigen 'IK'. Niet altijd de makkelijkste weg maar wel de weg die de meeste voldoening geeft voor mijzelf.

Echter kwam ik in 2015 terecht in een zware echtscheiding, ik verloor mijzelf, mijn eigen IK. Ik begon te twijfelen aan mijzelf, aan mijn waarden, aan mijn normen, ik stelde mijzelf in vraag, ik verloor mijn zelfvertrouwen, ik verloor mijn 'IK'. Ik dacht nooit dat ik zo diep kon wegzakken in het negatief denken over mijzelf in de eerste plaats.

Tot op een dag ik Margreet Noordanus van Paardeninzicht.nl leerde kennen. Zij begeleidde mij samen met 'Noortje' – de prachtige FRIES die je hier bij mij op de foto ziet - in de herontdekking van mijzelf en mijn eigen 'IK' die ik had verloren. Het is op deze wijze dat ik de kracht van het paard als co-coach heb ontdekt. Ik deed eenvoudige oefeningen samen met Noortje onder het toeziend oog van Margreet en leerde terug in harmonie te komen met mijzelf, mijn omgeving en mijn eigen 'IK'. Ik leerde samen met Noortje en van Noortje terug wat vertrouwen is, wat respect is, hoe het voelt om in het moment NU te zijn met geest en lichaam, hoe duidelijke communicatie eenheid gaf,…Ik kan je garanderen dat dit wat doet met je, de ervaringen zijn op mijn netvlies gebrand en in mijn geheugen gegrift.

In mijn passie voor mens en dier, ging ik op zoek naar hoe ik de stille gevoelige taal van het paard kon begrijpen en hoe ik hier mensen kon meehelpen. Ik verdiepte mijn in het kuddeleven van de paarden en leerde hoe zijn samen leven, samen overleven. Ik leerde hun lichaamstaal, hun taal te begrijpen. De taal die ze ook spreken in de omgang met ons.

Het paard als co-coach iets om samen te ervaren...

Christa Poosen

Paardencoach & Loopbaancoach bij Horse Act (https://www.horse-act.be/nl/ons-aanbod/overzicht)